Om Nomerne

Hvem er Nomerne?

Nomerne er nogle små grønne væsner (ca. 120 cm. høje), der bor i Nomerskoven. Deres by ligger for foden af Nomertræet, som de er sat i verden for at beskytte. Der er seks forskellige slags nomer, og man kan genkende dem på deres maskefarve.

Hver eneste nom har et unikt mønster på sin maske, så ikke to nomermasker er ens. Da alle nomerne er forskellige opstår der ofte stridigheder i byen. Men grundbudskabet i serien er, at hvis alle maskefarver kan lære at respektere hinanden og arbejde sammen, så er der ingen problemer, vi ikke kan løse. Vores forskellighed kan blive vores styrke.

Hvor kommer Nomerne fra?

Nomerne så dagens lys i første bind af Taynikma-serien (de er endda med på forsiden). Dengang så de en del anderledes ud, end de gør i dag.

De skulle egentligt bare være med i en enkelt scene som nogle sjove kaotiske landevejsrøvere. Men læserne elskede de små grønne djævle og snart væltede det ind med fantegningerne.

Nomerne får deres egen serie

Efter arbejdet med Taynikma-serien var forbi, besluttede Jan sig for at give Nomerne deres helt egen serie. Men da Jan ønskede at lave en serie for de lidt yngre læsere, skulle de kære nomer ikke se helt så onde ud, som de havde gjort i Taynikma-serien. Så nomerne skiftede udseende.

Jan brugte et halvt år på at sætte Nomerbyen i system, lave karakterdesign, logoer, regler for magi osv. Alt hvad man laver, når man bygger et univers op. Og så i 2012 udkom den første Nomer-bog.

Kreativitet og interaktion.

Med Nomerne-serien ønsker Jan at gøre mere end blot at underholde. Hver historie har et tema og en morale, som man kan snakke videre om efter endt løsning. Og hver bog introducerer nye gratis ekstramaterialer som inspirerer børnene til at udtrykke sig kreativt eller indgå i sociale sammenhænge.