Inspiration

Mange kreative bibliotekarer, lærere, pædagoger og forældre har selv opfundet fantastiske Nomerne-aktiviteter. Så her er lidt inspiration, hvis I planlægger en Nomerne-begivenhed.

Silkeborg Bibliotekerne

NOMERNE FORMIDLER FN’S VERDENSMÅL. På Silkeborg Bibliotekerne brugte de Nomernes univers til at formidle FN’s 17 verdensmål i børnehøjde. Det blev til hele 15 arrangementer på bare én uge, fordelt på 3 biblioteker. Der blev lavet ’monsterjagt’, ’blåbærkanoner’, perleplade-workshops, ’Kriger-yoga’ og til allersidst en Nomerne-workshop med Jan Kjær.

Silkeborg Bibliotekerne havde på fantastisk vis fået koblet verdensmålene op på disse konkrete arrangementer:

  • Monsterjagt – Verdensmål #5 – Ligestilling mellem kønnene
  • Affaldsindsamling – Verdensmål #15 – Beskyttelse af naturlige levesteder
  • Mantas restepizza – verdensmål #12 – Reduktion af madspild
  • Blåbærkanoner – verdensmål #9 – Innovation
  • Yoga for kriger-nomer – verdensmål #3 – sundhed og trivsel

PLC Egebjergskolen

NOMER-SKOV på SKOLENS PLC. Nomerforløbet er lavet i forbindelse med klassernes ugentlige besøg på skolebiblioteket. Tre 0. klasser og to 2. klasser har været en del af projektet, der strakte sig over 4 – 5 uger. Hver klasse har fået læst en nomerbog højt. Efterfølgende har vi haft litteratursamtaler, hvor vi blandt andet har berørt handlingsopbygning og personkarakteristik. Samtalerne er endt ud i de forskellige beskrivelser af karaktererne.

Hver klasse lavede derefter deres nom i papircollage – en samarbejdsøvelse, hvor man både skulle blive enige om farverne, og hvem der styrede limen:)

SFO Lillevang

1-MÅNEDS NOMERNE-FORLØB. Der blev lavet de mest fantastiske ting, mens børnene arbejde med Nomerne i en hel måned på SFO Lillevang. Nøgleringe, kæmpe maleark og smukke malerier pyntet med modellervoks.

Viby Bibliotek

BEEBOT-BANE. Målgruppen var 0. , 1. og 2. klasser. Vi læste en Nomerhistorie højt for dem, spillede Jans Nomer-kortspil og havde selv lavet en bane, som skulle køres igennem til den Nomer-historie, som de havde fået læst højt.

Banen blev til af nogle kopier fra Jans bog. Idéen med banen var, at børnene skulle huske historien og programmere en lille robot – en Beebot – til at køre historien igennem. På den måde genfortalte de historien gennem programmeringen af Beebot’en og lærte samtidig noget om programmering på et meget lavt niveau.

Børnehaven Engmarken

FILMATISERING AF “NOMERNES HEMMELIGE BESKYTTER”. De arbejdede med Nomerne i hele 3 måneder i børnehaven Engmarken. Og fantastiske børn (og pædagoger) lavede verdens allerførste filmatisering af “Nomernes hemmelige beskytter” på hele 20 minutter. Og den supermusikalske medarbejder, Tonny Rostrup,  lavede den første Nomersang nogensinde: “Eh Oh”.